Monday, November 14, 2011

and the end.....

akhirnyer...pd 11.11.2011...merupakan detik bahagia mohd azhari kerana pada tarikh ini..die bernikah dn juga hari lahirnye yg ke-28...sekalung tahniah diucapkan....aku dapt tau melalui akaun facebooknyer...walaupun aku sudah di blog...tp secara tak sengaja aku tergerak hati tuk tau adakah die sudah berkahwin sbb die bertunang pd 28.5.2011...die pnh bg tau aku yg kalu die bertunang die tak mau lame2..kerana itu permintaan org tuanyer..itu yg pnh die bg tau aku sewaktu kami bersama dulu...ketika itu aku masih belajar...dan ibu ku menyuruh aku segera bertunang dengan die...bukan aku tdk mahu...tp aku fhm keadaan die ketika itu yg belum lagi mempunyai kerja yg tetap...aku kesian dan bersimpati...walaupun aku sedih sbnrnyer.....aku memg sgt sygkn die..seluruh hatiku amat menyintainyer walau cmanerpun keadaan die...segala ape yg berlaku aku tetap bersabar......

aku masih teringat sewaktu die xcident dan aku menangis...aku menjaganyer..aku sapukan ubat pd lututnyer dan mengelap darahnyer...hpnyer rosak...dan die marah sgt...akhirnyer die campkn hp itu ke dinding...dan die menagis...kerana pd mase itu...die susah dan tak der duit...selalu bercerita pd aku yg ayah die tak pnh bg sokongan pd die...ayah nyer sorng yg tegas dan menyuruh anknyer berdikari....aku pun tumpang sedih....semasa die sakit...aku yg mengosok dan membasuh bajunyer...mgkin skrg die dah xingat lagi tu sume....

sejak pader itu kami mule xserasi dan sentiasa bergaduh jew...salah satu sbb nyer...sikap die yg tk nk mjg hati aku dn sentiasa wat aku menunggu die...sedangkan hati aku sentiasa fkrkan die dan risaukan die...die xpnh memujuk aku...walaupun aku sentiasa mahu dpujuk dan dibelai..apatah lagi tuk meminta maaf....hari berganti hari....jika ader pergaduhan kami tak penah selesaikan nyer cara baik...walaupun aku selalu minta dibincng...tp die sentiasa menolak dengan alsan aku tk boleh dibawa berbincng...aku tahu aku suke marh dan degil sgt....tp die tk pnh sejukkan hatiku melalui kate2 dn perbuatan....selama ini aku terima die seadanyer walaupun die tk seperti kekasih yg lain...yg mampu beri kbhgn pd aku...tp aku tk pnh mintak semua ini..aku hnyer mahukan perhatian dan belaian dr sorang kekasih yg betul2 menyayangi aku seadanyer..apth lagi dapt membimbing aku ngn penuh sabar....

aku sedih sgt sehingga aku sangup wat aper saje tuk die...walaupun terpakse berkorbn jiwa dan raga...dan itu lah yg tjd thp aku....akhirnyer aku senyapkan diri....aku mengis sewaktu final exam aku di universiti...aku hdup tnpa die dan tiada sokongan tuk aku berjaya...hatiku hncur sekali...kerana die meninggalkn aku ngn cra bgtu...mendiamkan dr seolah tiada ape yg terjadi...mgkn juga aku yg salah...dlm keadaan marah aku pnh minta diputuskan kerana aku tk tahan dihina dan dikeji dr mulut org yg aku cntai...hakikatnyer jauh disudut hati ini aku amt mnyntainyer...tp die tak mngerti walau sedkit perasaan aku thdpnyer....

maruah aku tergadai dibawa hanyut oleh cinta yg terlarang..iman ku goyah dek kran cinta yg setinggi langit dan seluas lautan yg ader...aku setia pdnyer....tdk pnh blaku curang....aku tau aku ramai kawan tp belum terlintas untuk menduakannyer....salah fhm selalu ader...zaimi..ya itu hnyer sorng kawan tempat aku bercerita dan sudah ku anggap seprti abg...tp xsngka rupenyer zaimi yg aku knl telah hncurkan hubgn aku bersama azhari...dngn mengatakan yang aku kekasihnyer sedangkn aku tak tau niatnyer begitu sekali...die menceritakan pader azhari ape yg aku pnh luahkan pd die...aku tak sangka die sanggup wat bgtu pade aku...

aku ditinggalkn tanda tanyer...tp aku pasti aku amat menyayanginyer dan sehingga sekarang hatiku belum terbuka tuk ader yg lain...wlaupun aku tau die sudah pun berkahwin...tp aku tetap menungunyer....ramai bertanyer knape aku masih lagi membujang dn hdp bersendiri...aku hnyer mampu tersenyum walaupun adik2 aku hampir kesemunayer sudah berpunye dan akan berkawin...ibuku selalu menagis tentang aku...aku ank yg sulung dan aku tak lagi berkahwin...aku bukan xnk berkahwin...tp keadaan diriku aku mghalang aku tuk cri yg lain...aku tak sempurna...dan xlyak tuk lelaki lain...dan aku malu dgn diri sendiri..aku tk nk malukan keluarga aku...dan biarlah aku bersendiri agar keluarga aku tak dipandng hina...dan biarlah aku dihina dn mengung sume ini....

sekarang die pun sudah berkahwin dengan pilihan hatinyer iaitu maizatul azniza binti abdul mokmin...aku tumpang gmbira...semoga die berbahagia hngga keakhirnyer...dan aku disini tetap menanti nyer...walau sesaat allah beri aku pelung tuk bersamenyer...aku akan time die sedanyer...dan aku akn mjgnyer...die lah cinta pertamaku..dan yg terakhir...dn pnh ader dlm hatiku shngga kini..moga allah bukakan pntu hatinyer semoga sentiasa dijaln yg benar dan memelihara kesejahteraan keluarga barunyer..dan tdk ader sorng pun jd seperti aku...dan ank2 nyer mjd soleh....dan aku berharap satu hri nti die akn sedar pentgnyer maruah seorng gadis...dlm menentukan mase depanyer...supaya tak hancur spt aku....

kengn bersamneyr tetap aku simpan smpi bile2 dan diabadikan dlm hatiku...
ayah,mak dan seluruh ahli kuargenyer aku ingt mereka...terlalu byk kngn bersamenyer...
en.mat ripin...pn kalsom..en zafri..kak ju.shafikah..afiz..abg shukri..kak iza,,alia...abg khusyi...kak azi..batrisya..bahirah...harul...zura...diana..danish...daniah...dan sumneyer mjd kngn pdku...kerana sudah ku anggap spt kuarga ku sndri...

ader hikmah yg terjadi.....balsan allah tu ader...dan aku sudah laluinyer...aku bersyukur kerana diberi kesempatan tuk bertaubat sebelum pntu taubat tertutup...astgfirullah....

Friday, June 3, 2011



mohd azhari mat ripin




tetap dihatiku..........

dedicated to my beloved...mohd azhari bin mat ripin..
i will be always to love you more than myself...
u still in my life forever...
never forget you even every single i breath...
i wish you always happy in your life...
do yo still love me??
i know u dont love me anymore...
but im always love you...

Thursday, February 26, 2009

dah lame aku x bersama blog aku nih...hai pe kbr sume yg mendengar cite2 aku....skrg nih aku stil blaja lgi kat MSU....tp nak hbs dah....insyaalah bulan 1o myb lA...HAHAHA......skrg aku ngh exam...sok hari ke2 aku exam...paper tourism planning,,,payah gak la...sbb note..xde dlm buku lah....em...

em....ni gmbr kwn2 aku....nk tgk tak....surprises....

Thursday, September 18, 2008

pertemuan ngn kuarga angkat yg baru....

alhmdulillah...lihat lah dunia...masih ada lagi yg mahu menyayangiku....
kuarga baru ku tgl kt taman melati...kat gombak...jauh gak lah..umah die dkt kt danau kota....
mak andak nagn pak andak ku syang....
kebetulan aku mengenalinyer melalui apiz..
apiz nih kwan lama aku masa tgktn 6 lgi...
apiz nih baik gak lah...dan pnh lah die menaruh perasaan kt aku....
bru jer aku jumper die hari tuh...itupun sbb aku ada mslah..
aku cite lah kat die..trus lah die bw aku jumpe mak andak die.
dari situ lah aku mula mengenali kuarga angkat ku...
insyaallah aku akn kekalkn hubgn ni sbg sdraku....diorang baik sgt..tk tau nak ckp cmner...sporting sgt...aku harap moga selamanyer berkekaln hunbgn kami..
amin....

hahaha....roti naan my favour

shedap....em nyam2...
ala kadar jer buka hari nih...
jimat lah katakan...tak tau nak makan per
asyik2 nasi goreng ayam jer..
tp kali nih ana minta air milo ais gelas besar..haus sgt...
jgn jeles....slmt berbuker yer....
maunyer tak boring.....
tp nak wat cmner juz nak elak rasa sakit hati bla kat umah jew..
oh dunia...tlg lah fhm aku....
naper lah org sume slah angap kat aku...aku xpnh nak wat salah ngan saper2 pun.
nth lah..puncenye juz sallah phm pe yg ku ckp...
sehinggakan die sangup buruk2kan aku kat kwan2 aku sume...tp alhmdulilah..kwan aku tuh xpcya dan lbh knlai aku dari orang lain...
dan kwn kau tu pun pnh tkna ngan dier...sehinggakan die canag2 citer peribadi orang kat sume...hbs sume tau satu kelas....
manusia....manusia.....

hari2 kat rafi...xboring agaknyer...?

ramadan al mubarak.....

moga ramadan kali ni dipenuhi kerahmatan dan kenikmatan...
sesunguhnye allah maha pengampun dan penyayang...
pd bulan ni lah allah inigin menguji umatnya supaya lebih beriman dan bersabar terhadap sgla dugaanya...
pd bulan ni lah allah menyuruh umatnye supaya berlumba2 untuk melakukan amal ibadah..
untuk megumpul pahala dan berbuat kebaikan dan sentiasa memaafkan sesama insan.
jgn ada sifat dendam dan lbh elok jika meredhakan sglanyer....
allah tidak akan sesekali membenci umatnyer..melainkan umat itu sendiri yg slalu menbenci-Nya...
selamat menjalani ibadah puasa..

Wednesday, September 17, 2008

ni lah pic nyer.




masa wat table setting competition....

emm....memeg best lah mase event tuh..cm2 concept ader.ramai yg puji...cewah..poyonyer...hehehehe
nti aku attach pic korang eh..nti tgk lah,,,jgn luper komen plak yer

Tuesday, September 16, 2008

nth laaa...bl fkr blk nape aku bgtu lmbut hati melepaskan die pg wlupun aku amat menyayanginyer...aku mangalah
sbb aku tak nak jd orang yg pntingkan diri...aku redha...aku dapat rasakn yg die tdk lg mencintai aku sepenuh hatinyer
mgkin kerana sikap aku yg keterlaluan...tp itu bukanlah nak menguji kesetiaan seseorang...yg pntg hati yg ikhllas menyayangi....aku xmnyangka die bleh wat aku begini...aku..pasrah
wlupepun hidup mst dteruskan....aku tetap mencintainyer sehingga akhir hayat aku ...die lah satu2 nyer lelaki yg amat aku cintai seumur hdpku...die lah cinta pertamaku...dan aku tetap menunggunyer wlupun plbgi dusta seringkali aku watpadanyer....demi melihat die bahagia bersama wanita pilihanyer.....selamat tinggal kekasihku yg ku cintai....moga bertemu di lain fantasi...sungguh indah bersamamu....xkan ku lupakan bersamamu selama ini..cinta kita tetap menjadi kengan!

black anniversary....??

well........my anniversary full of tragedy...10 september 2008...full of the darkness in my life...i lov him so much...but how he could do this to me..for 2 years im with him...is it our love ending in my life?...he cannot do this to me...whatever...im will be wait for him for long time in my life.

Thursday, July 10, 2008

cute chubby baby.....mmuuaahhh!

nana kew?

sha yummy...

this is my sweetheart...........keep in memories.........i love you........everlasting

sweettt moooo....


Wednesday, July 9, 2008

MY LOVELY FAMILY FOREVER....





I LOVE YOU ABG...........

i must be crazy now,
may be i dream too much,
but when i think of you,
i long to feel your touch,
to whisper in your ear,
words that are olds as time,
words only you would hear,
if only you were mine,
i wish i could go back to the very first day i saw you,
should've made my move,
when you looked in my eyes,
cause by know i know that you'd feel the way that i do,
and i'd whisper these words as you'd lie here by my side,
I LOVE YOU...PLEASE SAY YOU LOVE ME TOO....







eriq & shida...my sister wedding


25 hb 5 2008,....
this is my sister wedding...
they look so happy,
i hope they can hepy 4 everlasting.

Tuesday, July 1, 2008




kau kesayanganku............


hanya padamu kuserahkan segalanya
kau bertakhta dinurani
anggun cinta mu abadi

hanya padamu pertama dan yang terakhir
pohon cinta ku merendang
disirami kasih suci

jiwaku di palu
gemersik tak terkira
hampir ku terlena
dalam belaianmu

cintamu selembut sutera
menjadi saksiku
tiada dua hanyalah satu
kau yang kucintai...

seulas bibirmu
kelu tidak berkata
namun ada sesuatu
nurbisa dari matamu
terpancar cinta yang sejati


Saturday, June 28, 2008

saya tetap setia menanti sidia...........

saya pernah berjanji dan sy xkn mungkiri...saya setia pd yg satu.....saya tetap mengingatinya sampai akhir hayat saya...

hari ini ku berduka....


well...lumrah la...setiap manusia mesti mengalami perasaan sedih dan gembira...begitu gak la ngan saya...